woensdag 13 augustus 2008

Reiskriebels


Afgelopen weekend zijn we een heerlijk weekendje naar Milaan geweest met onze vrienden Rens en Ilse. Was bere gezellig, maar mijn god, wat word ik oud. Ik was zaterdagavond helemaal kapot. Zaterdagochtend al om 4u op staan omdat we om kwart voor 5 al werden gehaald om naar Schiphol te gaan. Dan loop je daar in Milaan toch de hele dag in de brandend hete zon, 's avonds nog een lekker hapje eten en dan ben je na het eten toch echt bijna total loss en val je bijna in diepe coma. Zondag ook weer een lange dag en tja, dan is het maandag en dan voel je het wel hoor. De ouderdom slaat toe, of zal het gewoon de vermoeidheid geweest zijn? Maar het was heerlijk om er weer eens even tussenuit te gaan, al was het maar van korte duur.

En wat krijg je dan als je weer achter je bureautje op kantoor zit? Juist ja, je krijgt nog meer reiskriebels. Transavia is weer aan het stunten met de prijzen van vliegtickets en ik wil nu toch ineens zo graag naar Rome, Nice of ander zonnig oord. Maar ja, het geld. Waar halen we dat vandaan? We moeten wel een beetje zuinig aan blijven doen ivm de oplevering van het huis en de verkoop van de woning. Het was leuker geweest als we het huis verkocht hadden, dan waren we er financieel beter aan toe en was een kort reisje no problem geweest.

Maar goed, laat mij maar lekker wegdromen bij nog zo'n reisje. En wie weet, tegen het eind van de zomer zijn we misschien toch nog op vakantie gegaan.

dinsdag 5 augustus 2008

Webshop

Zo daar ben ik eindelijk weer. Afgelopen week even druk bezig geweest met allemaal leuke dingen en het uitzoeken van iets nieuws.

Ja ja, ik heb de kolder weer in mn kop. Ik loop met het plan rond om - zodra we verhuisd zijn - met een webshop te gaan beginnen. Natuurlijk moet ik daar nog wel een hele boel dingen voor uitzoeken en regelen. Want ja, hoe zit dat nou met de Belasting? Ik moet sowieso een btw nummer aanvragen en me als eenmanszaak bij de KvK inschrijven. En vervolgens, wat wil ik eigenlijk allemaal gaan verkopen? Ook dat is nog een heel uitzoek gedoe. Ik heb namelijk meerdere ideeen, maar ja, je specialiseren is natuurlijk altijd het beste wat je kunt doen met een webshop. Misschien een optie om 2 webshops te openen? Kortom, ik moet dus nog een hoop overwegen en uitzoeken. Maar ik heb er wel zin in.

Van alle kanten hoor ik al positieve geluiden en iedereen is wel bereid om mee te werken. Dus al die hulp is natuurlijk heel erg leuk. Maar het belangrijkste straks is natuurlijk dat mijn webwinkel door iederen gepromoot wordt, want hoe meer mensen er vanaf weten, hoe beter dat zal zijn voor de winkel.

Maar goed, zover is het nog niet. Eerst het leukste, al het uitzoekwerk.

En we gaan a.s. weekend naar Milaan toe. Wie weet, zie ik daar nog leuke goedkope dingen die ik op de kop kan tikken of kan gebruiken voor mn eigen winkeltje straks.

Ik hou jullie op de hoogte!