woensdag 5 december 2007

winterblues of midlife-crisis?

Imagine this: Je ligt thuis op bed, kleren nat van het zweet, emmer om eventueel in over te geven naast je bed en toilet binnen handbereik.

Dat is zoals mijn dag er momenteel uit ziet. Ziek? Ja, volgens mij wel. Een of ander virusje heeft me te grazen genomen. Niks ernstigs, behalve erg vervelend, maar ik overleef het allemaal wel. Maar ja, wat moet je doen, als je zo eenzaam en zwetend in bed ligt? Juist, dat vroeg ik me ook af.

Ik heb mijn laptop maar naar de slaapkamer verplaatst en ben maar eens gaan rondneuzen in mijn mailbox. Vriendinnetje Di heeft haar reisverslag weer aangevuld en ik heb nu eindelijk tijd om dat uitgebreid te gaan lezen. Mijn god, wat ben ik stinkend jaloers op die meid. Ze zit in Azie en doet echt de meest uiteenlopende dingen daar. Dingen die ik zelf nooit zou durven of doen, maar als ik dit zo lees, wil ik ook zo graag. Ik zit momenteel in een fase dat ik echt iets anders met mijn leven wil. Dat wil zeggen, iets anders met mijn werk-leven. Kantoorbaan gaat na 12 jaar toch wel vervelen en als ik Di zo over de wereld zie zwerven, begint het bij mij ook weer te kriebelen. Ik wil ook weg. Nou, wat houd je tegen, zul je wel zeggen. Maar wat dacht je van een aanstaande bruiloft, een nieuw huis en onze banen? Nee, Johan en ik kunnen echt niet onbezonnen onze baan opzeggen en naar het eind van de horizon vertrekken. Hoe graag ik ook zou willen. Wij hebben ons geld en tijd nodig voor de voorbereidingen van de bruiloft en ook moeten we hard geld opzij zetten voor een nieuwe keuken in onze volgend jaar op te leveren nieuwbouwwoning.

Maar als je zo zwetend in bed ligt, verlang je toch (ondanks dat je het al zo verdomde warm hebt) naar warme oorden. Baas Hans en eega Chandra zijn vandaag naar Zuid Amerika vertrokken. Die gaan daar lekker een paar maanden rondtouren in hun camper. En wat had ik toch graag in de reistas mee gegaan. Ik wil ook avonturen beleven, ik wil ook het idee hebben dat ik leef. Ik wil iets doen, iets wat leuk is. Ik wil ... ik weet niet wat ik wil. Maar ik wil gewoon iets compleet anders. Ik zou bijna gaan denken dat ik in een midlife crisis verkeer.

Geen opmerkingen: