donderdag 1 november 2007

Oude liefde roest niet

Daar zit ik dan als dertiger. Mijn haar wat beter gefohnt, mijn lippen wat dikker gestift en mijn allerslankste outfit bij elkaar gezocht. Waarom? Ja, waarom eigenlijk. "Meid, stel je niet aan, het is maar een concert" hou ik mezelf nog voor. Maar wel een concert met jeugdsentiment. Want de laatste keer dat ik naar Take That ging, was ik jong, super slank en helemaal into Robbie Williams en de rest. Oh en had ik al gezegd dat ik toen vooral jong en slank was? Toch een beetje met zenuwen in mijn lijf kijk ik uit naar vanavond. Had ik eerder deze week eigenlijk niet eens meer zo'n zin om te gaan, nu het tijdstip genaderd is en ik de liedjes uit de oude doos weer geluisterd heb, is de spanning van vroeger weer helemaal terug. Unlike then, heb ik dit keer gewoon zitplaatsen want je kan veel van me verwachten, maar niet dat ik voor Take That in de rij ga liggen in die gure kou. Nee, dat doe ik maar bij een iemand en die zit helaas niet meer bij Take That.

Althans, dat hield ik mezelf vanmorgen voor: voor niemand behalve Robbie ga ik voor de deur liggen. Maar toen mijn vriendin E. en ik wat herinneringen aan the old days aan het ophalen waren en ik op youtube ineens stuitte op New Kids On The Block videoclips, wist ik het allemaal niet zo zeker meer. God, wat was ik gek van die band. En nu ik die oude filmpjes weer bekijk, weet ik ook meteen weer waarom: knappe Jon, rappende Donnie, zingende Jordan en lekker-zijnde Joey. Ja ik weet het, Danny was er ook nog, maar daar heb ik nooit om getaand. Nee Joe McIntyre, dat was de hunk uit mijn jeugd. En als ik zie hoe hij er nu uit ziet, dan weet ik het zeker: ik had een zeer goede smaak. Terwijl ik naar mijn beeldscherm kijk, hoor ik bekende tonen van hun hits, zie ik de soepele dansbewegingen en de pretoogjes van Joey voorbij komen.

Vriendin E. zegt nog gekscherend "Nou voor een reunie-concert van NKOTB gaan wij ook wel voor de deur liggen he?" en weet je, ik vind dat niet eens zo'n gek idee. Een reunie van die gasten, dat zou toch geweldig zijn. Liggen in de kou? Who cares? Voor Joey & Co ben ik daar best toe in staat. Want weet je, oude liefde roest echt niet!!!

Geen opmerkingen: