donderdag 27 mei 2010

Drill instructor

Het moest er eens van komen, dat weet ik ook wel, maar of dit nou het juiste moment is? Natuurlijk is dit het juiste moment want als ik het nu niet doe, doe ik het nooit. Ik hoor je denken: Get to the point Mar, waar heb je het over. Ik heb me in een idiote bui vorige week op zomaar een door de weekse avond via internet opgegeven voor een Personal Fit Programma. Met een druk op de knop heb ik me aangemeld. Van het moment dat ik op Enter drukte, was er geen weg meer terug. Dag erna zaten de formulieren al in mijn mailbox en weer een paar dagen later was de afspraak gemaakt.

Vandaag was de dag des oordeels. Ik had mijn eerste afspraak: intake en fit test. Nou ik kan je vertellen dat het een hel was. Het begon goed. De drill instructor – al vindt hij zelf dat ik hem niet zo moet noemen want zo streng zou hij niet zijn – blijkt een spontane spierbundel te zijn. Blij dat ik hem dus wel meteen aardig vond. Stel je voor dat het iemand is die je absoluut niet mag, dan is de motivatie natuurlijk tot een minimum beperkt. Mijn fit geschiedenis werd onder de loep genomen, maar gezien het feit dat ik zo lui als een varken ben, heb ik een hele korte sportieve geschiedenis dus daar waren we snel doorheen. Toen werd ik gemeten en gewogen en believe me, that isn’t a pretty thing als je al die veel te hoge getallen op papier ziet verschijnen. Ik heb nog even getracht te smokkelen door mijn adem in te houden, maar helaas Mr. Drill Instructor trapte er niet in. Daarna naar een van de leszalen. Daar moest ik allerlei tests doorstaan. De buikspiertest liep op niks uit. Hij heeft hard zitten lachen, ik lachte mee, maar dan wel als een boer met kiespijn. Buikspieren moeten bij mij nog geboren worden. Die zijn echt nonexistent. Evenals mijn conditie trouwens. Die is er ook niet. Gelukkig waren er ook wat lichtpuntjes tijdens de test. Mijn lenigheid bleek namelijk erg goed te zijn (alsof dat ook echt nodig is voor een goede conditie en goed figuur :( ) en ik ben blijkbaar erg goed in het in balans blijven op een soort van balanceboard. Maar dat is dan ook het enige. Morgen krijg ik mijn fitleeftijd doorgestuurd en zullen alle punten uit de test beoordeeld worden met een :) of een :( . En je kunt van mij aannemen dat minstens 90% van die uitslagen op een :( staat.

Hieruit blijkt wel dat het misschien, ondanks dat ik me kapot schaam voor mijn slechte conditie, toch verstandig is geweest om me op te geven. Ik MOET nu 3x in de week gaan sporten en mijn fitness schema door ploegen. Alle punten waarop ik slecht scoorde tijdens de fit test, worden dan getraind. Ik geloof dat ik iedere spiergroep dus wel moet gaan trainen. Ik mag het schema zelf 2x in de week in mijn eentje doorlopen en 1x in de week neemt de Drill Instructor me onder handen. In juni komt er ook een voedingsadvies voor mij persoonlijk online en moet ik ga bijhouden wat ik eet. Gisteren dus nog maar even snel langs de snackbar gegaan.

Ik ben uiteraard morgen zeer benieuwd naar de officiële uitslagen en over 5 weken, als het programma ten einde loopt, benieuwd of ik grote vooruitgang geboekt heb. En nog belangrijker, of ik sporten eindelijk zo leuk ga vinden, dat ik gewoon na het programma blijf trainen … but I doubt it. Dan moet er wel heel veel gaan veranderen in de komende 5 weken. Ik ken mezelf en ik kan er helaas bar weinig aan veranderen, ik ben lui en niet voor sporten in de wieg gelegd. Maar wie weet, heeft Mr Drill Instructor zo’n goede invloed op me, dat ik over 5 weken wel anders piep.

4 opmerkingen:

Claudia zei

Je bent echt stoer meid. Zelf peins ik er niet over om me voor wat dan ook op te geven als het om sporten gaat. Doe mij maar een kookworkshop. Oke uitzondering, een cocktailworkshop zou ook nog kunnen.

Go girl!

Marianne zei

@Claudia Ik moet ook nog maar zien of ik de komende 5 weken door kom hoor! Misschien moet ik gewoon weer zwanger worden, dan is een dikke buik toegestaan en heb ik een smoes om niet te hoeven sporten :)

Carolien . zei

Toch heel erg flink van je dat je je hebt aangemeld en toch ook bent gegaan vandaag! T'is vaak wel zo, dat als je eenmaal resultaat ziet je het toch wel leuk gaat vinden.....Zet hem op ik ben al trots op je!

Laetitia Guchelaar zei

Wat ontzettend herkenbaar! Ik zelf heb ook een hekel aan sporten en ben er ook helemaal niet goed (zou het één misschien met het ander te maken hebben? haha). Ik ga elke keer weer opnieuw vol goede voornemens naar de sportschool of het zwembad maar dat houd ik nooit erg lang vol, dan komen er een paar dagen dat ik me zwaar klote voel en wég zijn de goede voornemens en het doorzettingsvermogen. Ben trots op je meis, dat je je hebt opgegeven. Zal inderdaad een bittere pil voor je worden maar als je dr nou net die paar kilootjes van afvalt is dat toch iets om trots op te zijn. Het beste zou zijn als je altijd iemand had om mee te sporten, dan heb je een stok achter de deur. Bij welke sportschool doe je dit trouwens? Ik zit bij Fit4Free maar die doen niet aan personal trainer programma's geloof ik. Ik ga kijken of er een sportschool hier is die het wel doet want het lijkt me echt iets wat ook wel goed voor mij zou zijn :( :s