vrijdag 29 februari 2008

lokhomo's, drankdiscriminatie en harry's. De woorden van vandaag

Pak er een gemiddelde editie van bijvoorbeeld De Telegraaf bij en je komt vanzelf woorden tegen waarvan je je afvraagt waar die nou weer vandaan komen.

Neem nou gisteren. De internetversie van deze krant kopt met de tekst "Lokhomo lokt stelende date in de val". Had je al de lokeend, de mierenlokdoos, het lokaas, nu heb je er weer wat nieuws bij: de lokhomo. Wat ik me daar precies bij moet voorstellen, weet ik niet. Ja, het zal ongetwijfeld iemand zijn die homo's lokt, maar hoe, wat en waar? Geen flauw idee. Is het iets wat je in de winkel kunt kopen? Of iemand die je kunt inhuren omdat je op zoek bent naar een homo? Ik heb nog nooit zo'n idiote benaming gehoord. Waarom zou je uberhaupt een lokhomo nodig moeten hebben? Waarom moet je homo's lokken? Trouwens, het lijkt mij toch niet al te moeilijk om in een land als dit waar gelukkig de vrijheid van sexuele voorkeur groot is, een homo te vinden. Daar heb je geen lokhomo voor nodig zou ik zeggen. Nee, dit artikel gaat over iemand die door de Politie is ingehuurd om een man op te sporen, die homo's berooft. Heet zo iemand niet gewoon een lokaas? Ik bedoel, het moet toch niet uitmaken of je dit doet omdat homo's beroofd worden of wanneer hetero's beroofd worden? Als het om iemand ging die hetero's beroofd had, dan noem je zo iemand toch ook geen 'lokhetero'?

Deze zelfde krant heeft het ook over 'drankdiscriminatie'. Wat moge dat dan wel niet zijn? Een fles wijn voelt zich gediscrimineerd als een fles whisky meer in trek is omdat hij nou net een wat hoger percentage alcohol in zich heeft? Wordt er gediscrimineerd op het percentage? Of worden typische vrouwendrankjes gediscrimineerd ten opzichte van stoere mannendrankjes? Of juist andersom? Of voelen donkere bieren zich gediscrimineerd door de lichtere biervarianten? Ik weet het niet hoor. Feit is dat dit een idiote uitdrukking is.

En wat te denken van de 'harry's' van Keira? Nou weet ook ik wel meteen dat ze daar de borsten van Keira mee bedoelen, maar waar komt de term Harry's eigenlijk vandaan? Heeft iemand zijn borsten ooit een naam gegeven? Georgina Verbaan kwam ooit ook al met de mededeling dat zij haar borsten 'Harries' noemde. Nou begrijp ik best dat iemand ze bijnamen wil geven, maar om dan in de media die dingen ook meteen 'harry's' te noemen, gaat mij iets te ver. Borsten lijkt me in dit geval een betere beschrijving. Maar ja wie ben ik? De mijne zijn niet zo indrukwekkend dat ik ze maar meteen een bijnaam heb gegeven.

1 opmerking:

Sabrina zei

In een woord GEWELDIG Mar!!!!